Årsturen 2008 (referat)

En fantastisk gjeng entret bussen fra starten i Tauro og til de siste kom på ved Bahia Feliz. Det virket som om alle hadde stått opp med ”gofoten” først.

Å legge til rette for en slik tur, er jo selvfølgelig en utfordring i selg selv.

To par som ikke kjenner hverandre skal finne et startpunkt, noe som vi valgte måtte bli overnattingsdelen. Hadde fått litt info om at det kanskje var ett sted vi først kunne sjekke.

Men det var et bomskudd i den kanariske luften.

Men litt ”hjemmelekse” på forhånd, gjorde at vi ville undersøke et hotell som hadde god standard, men dårlig renome. En kjøretur på svingete veier med store høyder, måtte gjennomføres på tross av sjåførens bilsyke.

Omvisningen som vi fikk, gjorde at vi valgte dette stedet. 1000 meter over havet og dårlig veistandard til tross.

Utveksling av mail-adresser gjorde at vi kunne ha en oppfølging av avtalene som vi etter hvert fikk i havn. Etter noen år i spansk miljø, er vi jo også blitt gode prutere.

Men mat må vi ha!

Vineksperter og matskjønnere i god forening. Det her burde bare bli bra.

Noen kaffekopper senere ble lunsjopplegget lagt opp i praksis. Bokstavelig talt.

Den etter hvert velkjente restauranten MARTELL, ble målet. Her måtte prøvesmakes, både vått og tørt.

Gode anbefalinger fra betjeningen, gjorde at vi spiste både vel og lenge. Litt vintesting ble det jo også.  Fabelaktige smaker. Denne opplevelsen ville vi så gjerne dele med andre i klubben.  Fornøyelsens høydepunkt var da vi fikk regningen etter utskeielsen(ikke belastet klubben – til revisors underretning) Minst dobbelt så stor som ”verste” anslag.

Prisen skulle for øvrig vise seg å bli den største bøygen, når vi ba om tilbud. Pruting til tross, dette ble for store utskeielser.

Men den som ikke vil, han skal!!    Nye runder med budsjettdiskusjon, samt nytt besøk, dog bare med normal lunsj. Resultatet er jo kjent, og mye skryt ble komiteen til del.

Buss måtte skaffes tilveie, og busselskapet ble personlig oppsøkt. Priser ble avklart, samt telefonnummer for oppfølging. Erfaringer fra tidligere, gjorde at vi bestrebet oss på å forsikre oss om, at alle avtaler kunne resjekkes og kontrolleres.

Mobiltelefoner og PC-er, hva gjorde vi uten dem.

Litt avbrekk til turen ble det også, ”dyrepark”, marked og ikke minst, vinsmaking kl 11 om formiddagen. De fleste av oss var vel positivt overrasket over kvaliteten på den kanariske vinen. Og akkurat den opplevelsen ble lagt til rette for oss av direktøren selv, da stedet vanligvis var stengt på lørdager.

Konklusjoner hører med. Vi traff utrolig mange hyggelige mennesker på vår vei. Spansk, norsk, engelsk til tross. Ingen som vi avtalte med, skuffet oss. Heller tvert imot.

Komiteen utvekslet noen kommentarer etter utført samarbeid, og da kom det jo for en dag en god del skepsis for hverandre i starten. Men du verden for ett fint vennskap som dette medførte, og som vi er sikre på vil vare. I god Odd Fellow – ånd.

 

Elin og Hans Olav